Tai Chi docenten zijn bevlogen mensen en Ad Hamers, oprichter van "De Zwarte Kraanvogel",
maakte daar geen uitzondering op. Maar in zijn benadering stond hij wel stevig met twee voeten op de grond. De eeuwenoude erfenis van de Chinese meesters die hij doorgaf moest voor iedereen toegankelijk zijn en terwijl hij zich daar met hart en ziel aan wijdde, was hij niet blind voor het feit dat Tai Chi voor de meeste cursisten slechts een middel was om wat evenwicht en rust in de reuring van het dagelijkse bestaan te vinden. Een middel dat, volgens de deelnemers, als geen ander werkte.

De persoonlijke beleving moest dan ook het enig uitgangspunt van de lessen zijn en dan zou de perfectie van de uitvoering vanzelf met de ervaring meegroeien. Of niet.
En ook dat is prima, want Tai Chi doe je voor je zelf.

Helaas is Ad Hamers op 6 augustus 2014 onverwacht overleden, maar met de naam van zijn school houden we de oorspronkelijke opzet zorgvuldig in ere.

Mijn naam is Ad Hamers. Vanaf het moment dat ik in februari 2001 kennismaakte met Tai Chi,
wist ik hoe mijn levenspad verder zou lopen: dit moest en zou ik met de wereld delen.
De ontwikkeling is voor mij dan ook als een sneltrein gegaan. Nauwelijks een jaar later had ik de opleidingen Tai Chi, Vijf Elementen en Chi Gong met goed gevolg afgerond en in 2003 sloot ik mijn studie af met de opleiding in de Pekingvorm. Nu was ik gediplomeerd docent en nog datzelfde jaar ben ik les gaan geven en ik mocht ik zelf beleven wat het voor mijn cursisten deed en hoe zij alle energie die ik er in stak vermenigvuldigden.Zo werd Tai Chi het fundament van mijn levenswijze en als ik je daar wat van mee mag geven, graag!